søndag den 16. september 2012

Udskiftning af iPad skærm

Det skulle jo ske..... Det er ellers gået godt i lang tid, men inden for de sidste par måneder har vi fået ødelagt 3 stk. skærme.

Vi syntes umiddelbart det lyder dyrt at give ca. 1500,- kr for en ny skærm hvorefter der alligevel ikke er garanti på mere. Hvis vi valgte at lade Apple skifte skærm, og dermed beholde vores garanti ville det koste 2500,- kr.

Vi valgte selv at købe en skærm på eBay til 220,- kr. og selv prøve at skifte den. Det lykkedes næsten. Skærmen blev skiftet, men kablet til volume kontrolen gik tabt!!

Selvom der var blevet set mange youtube videoer som alle advarer om at passe på kamera, Wifi antenne, volume knapper og "Home" knappen, så gik det alligevel galt.

Egentlig er det ikke så svært, men jeg kan kun understrege at der virkelig skal passes på de små kabler. Næste gang vil jeg også bruge en rigtig varmeblæser istedet for en hårtører. Det var let at mærke hvor der var varmet nok op, der slap skærmen ret let. Så er det også lettere at få de små kabler fri fra skærmen.

Til en pris på 220,- kr. er det ok, og hvis det så lykkedes de næste 10 gange kan det måske godt betale sig selv at gøre det. Men hvis Det kun lykkedes hver anden gang er det måske ikke "gør det selv" løsning der skal vælges :-)

Held og lykke til dem der selv går igang.

fredag den 7. september 2012

Dokumenthåndtering


Lige nu afprøver vi en løsning til dokumenthåndtering. Det behov løsning skal opfylde er, at det er muligt at skrive på samme dokument både på pc og ipad.

Vi har valgt app`en Office2 HD. Den er og til dokumentskrivning, men har den fordel at du kan gemme på Dropbox. Vi ville egentlig hellere have brugt Google drev som den også understøtter, men det giver indimellem problemer med at genåbne dokumenter du har gemt fra ipadden, derfor valgte vi Dropbox.

Vi har lavet en Dropbox til holdet (klassen) hvor der ligger mapper med fag, og herunder en mappe til alle eleverne. Alle elever har adgang til Dropboxen når de logger på deres profil fra pc, samt alle ipad`s er sat op til at bruge Dropbox kontoen.

Indtil videre fungerer løsningen super godt og dækker vores behov :-)